Vacature Productieleider

Organisatie
Rentex Floron in Bolsward is een van de grootste zelfstandige wasserijen van Nederland en gespecialiseerd in het verwerken van textiel voor de gezondheidszorg. Klantpartnerschap en ‘taking care together’ zijn onze drijfveren. Bij Rentex Floron werken ca. 450 mensen. Wij zijn trots op ons bedrijf en zeer betrokken bij onze klanten.

Ter versterking van / vervanging binnen het productieteam zijn wij op zoek naar een bevlogen productieleider.

Jouw functie
Als productieleider ben je verantwoordelijk voor de productievoortgang van jouw afdeling. Je geeft leiding aan, motiveert en coacht de medewerkers en zorgt voor een prettige werksfeer. Om dit in goede banen te leiden ben je het grootste gedeelte van je werktijd aanwezig op de werkvloer. Je ontwikkelt voorstellen tot verbetering, initieert en begeleidt veranderingsprocessen. Daarnaast controleer, evalueer en verbeter je productieprocessen in samenwerking met ervaren collega productieleiders en de productie manager.

 

Jouw profiel

In deze veelzijdige functie heb je een zeer zelfstandige rol. Hiervoor zoeken wij een daadkrachtige en ondernemende productieleider met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Wij verwachten:

 • in ieder geval HBO werk- en denkniveau door opleiding of werkervaring;
 • minimaal een aantal jaren ervaring in een leidinggevende functie in een productie omgeving;
 • ervaring op het gebied van projectmanagement en veranderprocessen en (gedegen) kennis van continu
  verbeteringstools (LEAN);
 • bij voorkeur kennis van en ervaring of affiniteit met textiel, was-, droog- en behandelprocessen;
 • ervaring met registrerende software programma’s en logistieke processen;
 • ervaring met MS Office en Excel in het bijzonder;
 • goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • woonachtig in het Noorden van het land (max. reistijd woon-/werkverkeer 1 uur);
 • de kerncompetenties: mensgericht leiderschap, pro actief, sociaal en communicatief vaardig, overtuigingskracht,klantgericht en kwaliteitsbewust.

 

Wij bieden

Rentex Floron biedt een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid bij een dynamisch familiebedrijf waar kwaliteit, service, professionaliteit en samenwerking hoog in het vaandel staan. Je inzet wordt beloond met een marktconform salaris en een compleet pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een mobiele telefoon maar ook een vaste eindejaaruitkering van 8,33%, een collectieve zorgverzekering, studiekostenregeling en 27 vakantiedagen. Wij bieden in eerste instantie een dienstverband voor een jaar.

 

Informatie en reageren?

Wil je meer informatie over deze vacature? Neem dan contact op met Rick Baar, productie manager,  telefoonnummer 0515-578989.

 

Interesse?

Ben je enthousiast geworden? Stuur dan vóór 4 december 2019 een uitgebreide motivatie met recent CV o.v.v. ‘Vacature productieleider’ per e-mail naar p&o@rentexfloron.nl.