Nieuws Rentex Floron

Nieuws van Rentex Floron

Blijf op de hoogte van de gebeurtenissen, nieuws- en persberichten van Rentex Floron.
Bekijk hier het recente nieuws van Rentex Floron.

bottom

Nij Smellinghe neemt dienstkleding in gebruikt gemaakt van gerecyclede PET-flessen

Rentex Floron loopt voorop als het gaat om duurzaamheid. Wij zijn trots nu Ziekenhuis Nij Smellinghe, als eerste noordelijke ziekenhuis, is overgestapt op duurzame dienstkleding van Rentex Floron.

Afgelopen week heeft ziekenhuis Nij Smellinghe 300 duurzame jassen, hessen en broeken in gebruik genomen. Het komende anderhalf jaar stapt Ziekenhuis Nij Smellinghe gefaseerd over op 7.000 stuks duurzame dienstkleding. Het ziekenhuis is maatschappelijk betrokken en heeft de ambitie om steeds duurzamer te ondernemen. Wij zijn trots om hier als wasserij een aandeel in te hebben.

De duurzame dienstkleding is gemaakt van de stof Tecawork ™ Ecogreen van TenCate Protective Fabrics. Dit is een combinatie van gerecycled polyester en Lyocell. Het polyester is gemaakt van gerecyclede PET-flessen en de lyocell-vezels worden voor 100 procent gewonnen uit hout uit duurzaam beheerde bossen. Het voordeel is dat er minder oppervlakte (bomen groeien in de hoogte) en minder pesticides nodig zijn en dat er aanzienlijk minder water voor irrigatie nodig is, dan bij het telen van bijvoorbeeld katoen. Verder worden bij het gebruik van gerecycled polyester geen nieuwe grondstoffen aangesproken en kost de productie veel minder energie. Met een lagere CO2 footprint als gevolg!

 

Nij Smellinghe en Rentex Floron werken al jarenlang samen. Rentex Floron heeft een duurzaam wasproces maar wel zodanig dat bacteriën gedood worden. De hygiëne in een ziekenhuis is voor ons een heel belangrijk aspect. Als wasserij met het laagste energie- en waterverbruik per kledingstuk houden wij een continue focus op duurzame oplossingen.