MVO Profit

Meerwaarde

Rentex streeft naar duurzame samenwerkingsverbanden met haar afnemers zonder de verhouding klant-leverancier uit het oog te verliezen. Winstmaximalisatie is geen doel op zich. Ons familiebedrijf is een moderne wasserij met goed opgeleide medewerkers, modulaire dienstverleningsconcepten, kwalitatief goede producten, een modern machinepark en is financieel gezond. Uitgangspunt van Rentex is dat continuïteit belangrijker is dan winst en daarbij ook de strategische keuze dat Rentex een zelfstandig bedrijf wil blijven.

 

Code of Conduct, keuze gebruikte grondstoffen/materialen

Door het hanteren van duurzaamheidscriteria met betrekking tot het inkopen van producten en diensten stimuleren wij andere organisaties duurzaam te ondernemen. Wij hebben jarenlange samenwerkingen met (toe) leveranciers die de gedragscode Code of Conduct onderschrijven en duurzaamheid geïntegreerd hebben in hun organisatie. De textielleveranciers beschikken over een Öko-tex 100 label en kunnen ook nog beschikken over een ander label zoals bijvoorbeeld het EUFlower label of een GOTS label.

 

Ontwikkelingen en toekomst
Rentex volgt de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, milieu en MVO ontwikkelingen. Onlangs hebben wij een Laundry Expert systeem geïmplementeerd waarbij realtime het gehele wasproces gemonitord wordt en continue optimalisaties plaatsvinden voor wat betreft waterverbruik, chemicaliën, beladingsgraad en het gehele wasproces. Dit systeem zal in de toekomst worden uitgebreid met als doelstelling energiebesparingen te realiseren. De ontwikkelingen op het gebied van MVO en verduurzaming worden tijdens het strategisch overleg door de accountmanager structureel toegelicht.